Het zwinkoor

Wij zijn een algemeen gemengd koor dat momenteel uit ca. 27 leden bestaat. We zingen vierstemmig. De leden zijn afkomstig uit zowel Zeeuws- Vlaanderen als Vlaanderen.

Het repertoire

Het repertoire is afhankelijk van de gelegenheid en het thema van het concert of optreden. Soms is het klassieke muziek, soms hedendaags of van een lichter genre, soms religieus. De enige beperking in de muziek die wij zingen ligt in wat het koor aankan! Wij zingen a capella, maar ook met begeleiding.

De repetities

Onze dirigent besteedt in de repetities veel aandacht aan stemgebruik, ademhaling, houding en hoe de muziek wordt gebracht. Nadat de noten zijn ingestudeerd is het nog niet klaar. Met veel aandacht en gevoel voor het afwerken van de muziek, de juiste accenten en dynamiek , zorgt zij dat de muziek mooi klinkt en gaat leven. Dit alles in goede sfeer en met een pauze met koffie en thee.

Kan iedereen lid worden?

Er is plaats voor nieuwe bassen en tenoren. Ook sopranen en alten zijn welkom, maar de dirigent beslist uiteindelijk over plaatsing, gelet ook op de juiste verhoudingen tussen de stemgroepen binnen het koor. Notenkennis en (koor)zangervaring zijn meegenomen, maar zijn niet noodzakelijk om lid te kunnen worden. Enthousiasme en inzet voor het koor, een goede koorstem en een positieve instelling zijn voldoende! Lid worden kan tot een leeftijd van max. 70 jaar. In bepaalde gevallen (onvoldoende bezetting in een stemgroep) kan door dirigent en bestuur worden besloten hiervan af te wijken.